Wednesday, July 22, 2009

:: Hati Terhibur Bila Terkenangkan Mereka ::

Saya rasa saya agak banyak bersedih sejak kebelakangan ni. Jadi utk entri kali ni, saya nak tulis perkara yang menyeronokkan hati. Mudah-mudahan terubat sedikit kedukaan...


Memperkenalkan kelima-lima anak buah kesayangan saya. Dari kiri: Syifa', Shereen, Azmil Arif, Nadia & Husna. Masing-masing dengan ragam dan kerenah masing-masing. Ada yang terlalu manja (sebenarnya mengada-ngada hehe), nakal terlebih pun ade, kuat menangis dah tentu la, yang relek n cool je pun ade. huhu...walau apepun perangai masing-masing, cik Yanti xkisah... Cik Yanti layan je perangai korang sementara korang masih comel. Dah beso sok taula Cik Yanti nak buat ape kalau perangai buruk masing-masing xberubah (^_~)v

Anak buah sebelah En. Suami ade 6 orang, tapi xdela pulak gamba depa. Yg ade dlm simpanan kat bawah ni je..dengan Syazlin & Apit. 2pun amik masa kenduri kawen aritu. Maybe raya ni bleh tangkap gamba ramai2...


En. Suami sangat suke dengan kanak-kanak. Saya rase bersyukur menjadi isteri En. Suami sebab sekurang-kurangnya saya dah dapat gambaran InsyaAllah En. Suami akan jadi bapa penyayang utk anak-anak kami nanti (^_^)

Berbalik kpd cerita anak2 buah saya, oleh kerana Azmil adalah satu-satunya anak buah boy (buat masa sekarang) dan sgt nakal, dia agak 'terpinggir'. Maklumla, yang lain tu girls...main dolls, masak-masak, dan xbleh ganas-ganas kalau main ni. Tengok jela gamba nih, the Power Puff Girls ngan Ultraman yg tetibe sesat datang dari mane ntah. hihihi...

Ha yang ni pulak macam adegan couple yg baru lepas begaduh. pakwe yg kacak meninggalkan aweknye yang gojes dengan hati yg keciwa. Awek maintain cute pulak, ee...geramnye! (Pelakon: Azmil & Syifa'). Mereka adalah sepupu, Azmil suke sangat kacau Syifa'. Kacau je xpe, esok beso jgn tersuke pulak. Walaupun boleh kawen, tapi carila yg jauh2 mcm Cik Yanti ngn Cik Joe ni ha. Berkembang cikit hehe...


Kalau yang bertiga ni memang rapat. Nadia & Husna adik beradik, Shereen adalah sepupu mereka. Tapi kalau sekali pandang mcm tiga2 keluar dari perut rahim yg sama. Yela, asalnya Ibu Shereen ngn Abah Nadia & Husna pun keluar dari rahim yg sama jugak (rahim mak saya la) hehe...setiap kali balik kampong, situasinya akan begini....

dan x sampai 15 minit situasi ini pula akan terjadi....

Bergaduh sape nak kawan ngn sape. Yela depa 3 orang, kalau yg ni dah kawan ngn yg tu, sorang lagi merajuk xde kawan. Syifa' xleh masuk geng depa, Syifa' kecik lagi. Xpela, tunggu Syifa' besa ckit lagi dah boleh join Kelab Power Puff Girlz korang ye. Pastu dah x gaduh2 lagi dah. hihi...

Ape2pun ni semua kerenah budak2. Memeningkan kepala tapi bila terkenang balik memang melucukan. Boleh tersenyum sorang2 dibuatnya. Alahai anak2 buahku sayang........memang Cik Yanti happy sangat bila teringatkan korang. Cik Yanti dah ade mood gumbira sekarang ni. Inilah hikmahnya Allah SWT kurniakan korang kepada ibu bapa korang. Bukan saje sebagai cahayamata mereka, tapi jadi cahaya jugak kepada atuk, nenek, makcik2 dan pakcik2 korang yg turut tumpang gembira atas kelahiran korang ke dunia ni (^_^) Tetibe rase nak menangis pulak sebab mengeluarkan ayat yg puitis, hoho sgt terharu!!!




.ape-ape aje Cik Yanti nih!.
~(^_~)~

5 comments:

Nurul Iman said...

Cik Yanti, siapa manja,nakal(mungkin
Azmil),kuat menangis(antara syifa'
atau shereen) dan relek n cool(ni mesti nadia)hehehe.....
Lagi satu nadia tak main dolls orang
tapi nadia main dolls haiwan.Lagi
cute!!!

Wid Shualdi said...

OOooo..Nadia pilih yg best2 je ek. Yang x best sume bagi kat orang lain. Hehe...Ok xpela, Cik Yanti kasi chance kat Nadia masuk bakul angkat sendiri (^_~)v

Ape2pun Nadia kan cucu Sulung. Nadia kena tunjuk contoh yang baik pada adik-adik & sepupu Nadia. Ingat tu!

(^___^)

Nurul Iman said...

Cik yanti,ape "bakul angkat".

Kesian kat syifa' n azmil,baru je muda sangat dah digelar 'couple'.
ish ish ish.........

Nurul Iman said...

Cik Yanti,raya kan dah dekat.Cik Yanti ingat tak kuih yang Cik Yanti buat dulu tu.Kalau Cik Yanti ingat Nadia mintak Cik Yanti buat lagi tahun ni.Buat banyak-banyak tau :-)

Wid Shualdi said...

Oooo...banyaknye komen Nadia, sori Cik Yanti x perasan la. hehe sebab entri ni dah lama, so cik yanti x view komen Nadia. Patutla Nadia tanye kat umah nenek aritu...

"Masuk bakul angkat sendiri" tu peribahasa la Nadia, tanye ummi ape makne dia (^_~)v

Azmil ngn Syifa bukan 'couple' betul2 pun, Cik Yanti sajeje tulis mcm tu, sebab Azmil sukeeee sgt kacau Syifa! hehe betul x?

Kuih ape ek Nadia, mini popia ke? Tahun ni cik yanti dah tak buat kuih tu dah, cik yanti buat kuih kacang hijau je...(^_^)