Friday, September 3, 2010

:: My 1st try: Blueberry Cheese Tart ::

Saya suka memasak! Especially sejak dua menjak ni...bulan ni je dah agak berabis duit membeli bahan2 masakan. Tak sedar diri tol. Kan nak raya ni, mane nak cekau duit balik kampung! Ngeh ngeh ngeh...

Ni cobaan kali pertama membuat blueberry cheese tart. Bahan-bahannya agak mahal terutamanya bila tang cheese nye tu. satu adunan nak pakai 250 gram creame cheese. Seketul creame cheese berat 250 gram harganya RM10-RM11...Satu adunan boleh menghasilkan 25-28 biji tart bersaiz sederhana. First time buat nak kena beli acuan pulak lagi. Uiii...rabak poket den! hihihi....

Nasib baik sedap! So tak la ralat sangat mengeluarkan kos yang agak banyak. Adakah boleh dibikin sebagai pendapatan tambahan??? Nantila bila2 buat lebih sikit, pastu kena test market bagi member-member rase....kalau feedback ok boleh masyuk gak ni.. (^_~)v

4 comments:

kevin said...

uik macam menarik je. bg la rasa dlu

Wid Shualdi said...

Nak rasa tunggu lepas cuti raya..esok nk balik kg dah hehe...SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN =)

pinky mouse said...

wid, sedapnya. nak rasa..selamat hari raya pertama baby ajmal..

Wid Shualdi said...

ingt sapa la pinky mouse ni, rupenye cik dayah...hehe..baru tgk dh tau sedap ka? ;p ok, nnt kl I buat lagi I bg u rasa ek...