Tuesday, June 30, 2009

:: New Home! ::

Untuk kali ke-4 dalam masa 3 tahun bermastautin di Kulim, saya berpindah rumah lagi. Rumah yg dimaksudkan adalah rumah sewa, kalau rumah sendiri buatpe nk pindah2. Gambar rumah di atas bukan gambar rumah saya ye, ia hanyalah hiasan semata-mata utk menunjukkan saya sedang bercerita pasal rumah. hmmm...ape yg penting utk diceritakan ye. Owww...saya tau! Saya nak cerita perbezaan rumah dulu ngn rumah sekarang.

Rumah Dulu: 2 tingkat (mak mentua saya kata rumah 2 lapis)
Rumah Sekarang: 1 tingkat (mmg sengaja cari umah setingkat, dah serik turun naik tangga)

Rumah Dulu: Duduk ngn budak2 bujang
Rumah Sekarang: Duduk ngn suami.. dia balik sebulan sekali je huhu sedih =( pjj la maknenye tu

Rumah Dulu: Sewa mahal
Rumah Sekarang: Sewa murah

Rumah Dulu: Jiran buat hal masing2
Rumah Sekarang: Jiran best giler, friendly, suke tolong menolong (ari2 saya basuh umah diorang datang tolong cuci same2, respek betol la!)

Rumah dulu: rase mcm xselamat bila duduk sorang2, sunyi.......
Rumah sekarang: So far rase selamat, alhamdulillah. kejap denga anak jiran seblah melalak, pastu anak jiran belakang umah plak sambung..fuh meriah...meriah...

Memang bykla beza rumah dulu ngn skrg. Harap2 saya dapat hidup dengan lebih tenang kat rumah baru ni (^_^) hmmm...rase xsaba plak nak balik umah petang ni! hehe..

No comments: